Geluk voor vijftigers (en jonger)

Auteur: Peter Magherman
Topic: Pensioen

 

Beste lezer,

Laat ons eerlijk zijn, het leven als vijftiger is niet makkelijk. Ik spreek uit ervaring..

Cholesterol bedrukt tegenwoordig de sfeer op restaurant en de dokter vraagt me bij elk bezoek aan zijn kabinet om wat meer te bewegen.

Ik merk daarnaast tot mijn verbazing dat wablieft en excuseer steeds meer deel uit beginnen maken van mijn vocabulaire. En ondanks de wonderen die de opticien wist te verrichten voor mijn steeds troebeler wordende zicht, blijkt mijn trap toch wekelijks langer en vooral steiler te worden..

Last but not least is de dag dat ik in één ruk kon doorslapen zonder toiletbezoekjes ook al lang verleden tijd.

Geluk

Te midden al deze fysieke beproevingen is het belangrijk dat we op onze leeftijd dus elk klein of groot moment van geluk meepakken en intens beleven.

Het goede nieuws, beste lezer, is dat er ondanks bovenstaande kwaaltjes, op onze leeftijd nog steeds geluk voor het rapen ligt.

En geluk in zijn puurste vorm, dat is uiteraard fiscaal geluk.

U begrijpt namelijk dat wij, als financieel adviseurs, van weinig warmer worden dan van onze klanten fiscaal voordeel te mogen bezorgen.

In die optiek is 54 een geluksgetal.

Hebt u nog geen langetermijnsparen of pensioensparen afgesloten op 54 jaar? Dan hebt u, naast fysieke, ook last van fiscale kwaaltjes. Alleen voelt u die niet.

Pensioensparen

Wie voor zijn 55e verjaardag een contract pensioensparen inspuit kan namelijk rekenen op dé fiscale high.

Hetgeen u in dit potje stort wordt éénmalig belast op uw 60 jaar (8%). Toch blijven de premies tot uw 65e fiscaal aftrekbaar! (25 of 30% op een maximum van 1270 of 990€)

We kunnen er een halve pagina over schrijven waarom, maar geloof ons nu maar als we zeggen dat bovenstaande zaligheid niet meer het geval is wanneer u het contract afsluit na uw 55e.

In mensentaal: hier niet op ingaan als u de premie kunt betalen is alsof u vriendelijk zou bedanken wanneer de regering u een tegoedbon van om en bij de 300€ voorschotelt.

En, hou uw bloeddruk al maar in de gaten, want het wordt nog beter!

Langetermijnsparen

Sommige mensen van onze gezegende leeftijd zijn er reeds in geslaagd hun hypothecaire lening af te lossen. U was jarenlang gewend om daarvoor centen terug te krijgen van vadertje Staat, maar samen met de last van de aflossing is ook de gunst van de aftrekbaarheid verdwenen.

Het zal u ongetwijfeld als Will Tura in de oren klinken als we u vertellen dat ook hier een mouw aan te passen is. De ruimte die u daar namelijk niet meer benut valt op te vullen, waardoor u weer wat centen kan terugkrijgen. Via het langetermijnsparen kunt u 30% recupereren van een maximale storting van 2350€. Bijkomend voordeel ten opzichte van het pensioensparen: de premies blijven aftrekbaar na uw 65e!

U voelt, na dit te lezen, de gelukshormonen al door uw lichaam gieren? Dat begrijpen we maar al te goed!

Wilt u bijgevolg deze fiscale prik nog laten zetten voor het te laat is?

Bel ons, schrijf ons, laat ons vlug iets weten.

PS: u houdt er dit keer geen pijnlijke arm of erger aan over.

Meer info?